Afrikos pingvinų pora

Penguins yra keletas labiausiai atpažįstamų ir mylimų paukščių pasaulyje ir netgi turi savo atostogas - Pasaulio pingvinų dieną balandžio 25 dieną. Jie taip pat yra keletas unikaliausių ir nuostabių paukščių dėl jų fizinių adaptacijų išgyventi neįprastose klimatose ir daugiausia gyventi jūroje. Ar žinote, kas daro pingvinus tokius ypatingus ir įdomius?

Pingvinas trivia

  1. Pasaulyje yra 18 unikalių pingvinų rūšių, tačiau kartais tos pačios rūšys laikomos dviem rūšimis - šiaurine rokkoperio ir pietų rokkoperio rūšimi. Nors kai kurie pingvinai yra plačiai paplitusios ir klestinčios, 13 iš jų mažėja populiacijos. Penkerių tipų pingvinai laikomi nykstančiais ir gali būti išnykę, jei nebus imtasi stiprių apsaugos ir išsaugojimo priemonių. Priimant simbolinį pingvinas yra puikus būdas visiems padėti paukščiams.
  1. Pirmiausia pingvinai randami tik pietų pusrutulyje. Nors dauguma žmonių asocijuojasi su Antarktidos pingvinais, jie yra daug labiau paplitę negu šalti regionai. Pingvinų populiacijas galima rasti Pietų Amerikoje, Pietų Afrikoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, taip pat daugybėje nedidelių salų pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Nepriklausomybėje pingvinai gali būti rasti visame pasaulyje.
  2. Natūraliausiai šiauriausia pingvinų rūšis yra Galapagų pingvinas, kuris visą parą gyvena šalia Galupagų salų pusiaujo. Šis pingvinas reguliariai kerta pusiaujį į Šiaurės pusrutulį, kai jis maudosi.
  3. Pingvinai prarado gebėjimą skristi prieš milijonus metų, tačiau jų galingos drožlės ir supaprastinti kūnai daro juos labai pagamintus plaukikus. Tai yra greičiausiai plaukiojanti ir giliausia bet kokių paukščių nardymo rūšis, ir gali likti po vandeniu iki 20 minučių.
  4. Nors maudytis, pingvinai šokinėja žemiau vandens paviršiaus, praktika vadinama poravimu. Tai padengia plunksną su mažais burbuliukais, kurie mažina trintį, leidžiantį jiems plaukti taip pat greitai, kaip 22 myliai per valandą (35 km / h). Tai taip pat gali padėti jiems išvengti plėšrūnų ir leisti jiems kvėpuoti reguliariau, o kai kurie mokslininkai teoriškai teigia, kad jie gali padaryti šiuos šuolius iš džiaugsmo.
  1. "Lighting" priekinė ir tamsi grįžta "smokingas" kaip klasikinis pingvinas plunksnas yra vadinamas "countershading". Šis kietas spalvų modelis suteikia puikias maskuojamąsias priemones iš viršaus ir apačios, kad apsaugotų pingvinus vandenyje. Tai taip pat padeda nuslėpti pingvinus nuo jų grobio, kad jie galėtų sėkmingiau medžioti. Vyriškos ir moteriškos pingvinai atrodo vienodai ir turi tą pačią spalvą.

  1. Pingvinai yra mėsėdžiai, kurie visą savo maistą gaudo jūroje. Priklausomai nuo rūšies jie gali valgyti įvairių jūrų gyvūnų, įskaitant žuvis, kalmarus, krevetes, krilius, krabus ir kitus vėžiagyvius. Kadangi jų mityba yra tokia specializuota, pingvinai vadinami piscivorous.
  2. Pingvinų akys dirba gerokai povandeniu nei jie atlieka ore, todėl jiems geresnį regėjimą galima medžioti net ir drumstose, tamsiose arba tamsiose vandenyse, kur vanduo yra drumstas.
  3. Imperatorinis pingvinas yra didžiausia pingvinų rūšis, stovint iki 48 colių aukščio ir sverianti iki 90 svarų, kai subrendęs, o ne badu kiaušinius inkubuoti. Mažasis pingvinas yra mažiausias pingvinas, kuris yra tik 12 colių aukščio ir sveria tik 2 svarus.
  4. Manoma, kad geltonakiai pingvinas yra rečiausiai pingvinų rūšis, o lauke išgyvena tik maždaug 5000 paukščių, nors populiacijų skaičius svyruoja. Jie gali būti randami palei pietrytinę Naujosios Zelandijos pakrantę ir mažesnius šalia salas.
  5. Pingvinai yra labai socialiniai, kolonijiniai paukščiai, kurie sudaro veislinius kolonijas, vadinamą rookeries, dešimtys tūkstančių. Jie gali naudoti tuos pačius lizdus tūkstančius metų, o didžiausios kolonijos gali būti milijonais, nes daugelis pingvinų gyvena tais pačiais draugais daugelį metų. Tėvai ir viščiukai naudoja puikų klausymą, kad lengvai stebėtų vienas kitą net minioje.

  1. Imperatoriniai pingvinai ir karališkieji pingvinai nesudaro lizdų. Vietoj to vienas kiaušinis kiekvienai porai sujungtas inkubuojamas ant tėvo kojų ir palaikomas šilta odos atvartos, vadinamos porų maišeliu. Inkubacija gali užtrukti 8-10 savaičių ir vyksta žiemą, todėl kiaušinį visada reikia laikyti šiltą ir saugų.
  2. Imperatoriaus pingvino vyrai inkubuoja savo kiaušinius du mėnesius žiemą nevalgydami, o patelės yra jūroje. Tuo metu vyrai gyvena nuo riebalų ir gali prarasti pusę savo kūno svorio. Kai moterys grįžta netrukus po to, kai viščiukai išsiverčia, jie pakeičia tėvystės pareigas, o moterys greitai, o vyrai eina į jūrą, kad papildytų savo riebalų atsargas.
  3. Priklausomai nuo rūšies, laukinis pingvinas gali gyventi 15-20 metų. Tuo metu jie praleidžia iki 75 proc. Savo gyvybės jūroje.
  4. Pingvinai turi daug natūralių plėšrūnų, priklausomai nuo jų buveinių, įskaitant leopardo ruonius, jūrų liūtai, orkus, skuas, gyvates, ryklius ir lapsas. Dirbtinės grėsmės taip pat yra pingvinų problema, įskaitant naftos išsiliejimus ir kitą taršą, klimato pokyčius, kurie keičia maisto šaltinių pasiskirstymą ir neteisėtą brakonieriavimą bei kiaušinių derlių. Laimei, daugelis pingvinų yra jautrūs nelaisvėje veisiamoms programoms, o tie laimėjimai zoologijos soduose, laidotuvėse ir jūrų parkuose gali padėti išsaugoti pingvinų populiacijas.

Vaizdo Instrukcijos: Coca-cola baltiesiems, o Pepsi juodiesiems??? 25 faktai kurių tikriausiai nežinojai #1.

Palikti Komentarą