Baltimorė Oriole - Vyras

Baltimorės orioletas, pavadintas spalvingu herbo lentyniu, kurį Viešpats Baltimore 17-ajame amžiuje gabia, yra puikus spalvos dainuojamoji paukštis daugelyje kieme. Kai kartu su savo Vakarų kolegomis kaip vienos rūšies, šiaurinės orioleto, Baltimorės orioleto šiandien yra pripažinta kaip atskiras rūšis ir yra valstijos Merilando paukštis.

Dažnas vardas: Baltimorė Oriole, Šiaurės Oriolas

Mokslinis vardas: Icterus galbula

Mokslinė šeima: Icteridae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Tiesiai, ryÅ¡kiai pažymėtos, mėlynos-pilkos, ryÅ¡kioje Å¡viesoje gali pasirodyti sidabro ar balta
  • Dydis: 7,5-8,5 colio ilgio su 12 colių sparnu, apvali galva
  • Spalvos: Juoda, oranžinė, geltona, balta, alyvmedžio ruda
  • Ženklai: Dimorfinės rÅ«Å¡ys. Vyrai turi juodą dangtelį, nugarą ir gerklę virÅ¡ drąsiai geltonai oranžinės spalvos ir kaklo. Geltonai oranžinė spalva plečiasi ant peties storu pleiÅ¡tu per juodus sparnus. Sparnai turi baltą juostą ir baltą plunksną. Juodoji uodega yra geltonos arba oranžinės. Vietoj juodos, moterys rodo alyvmedžių rudą spalvą ir daugiau blyksnius. Moterims labiau tikėtina, kad Å¡viesesnė geltona spalva, kai vyrų apelsinas yra, o moterys turi du baltus sparno sparnus. Moterys senstant, jų spalva tampa tamsesnė, tačiau jie nėra tokie patys, kaip vyriÅ¡ki. Abiem lytims akys yra juodos, o kojos ir kojos yra tamsiai pilkos spalvos.
    Nepilnamečiai atrodo panašiai kaip suaugusios moterys, o jauni vyrai pasirodė margi, nes jie brandinami į savo suaugusiųjų plunksną, kai jie yra šiek tiek daugiau nei vienerių metų amžiaus.
    Rūšys yra monotoniškas.

Maistas: Vabzdžiai, uogos, vaisiai, vikšrai, vorai, nektaras (Žiūrėk: kvailys)
Taip pat žiūrėkite "Žuvis" "Orioles", kad gautumėte daugiau informacijos.

Buveinė ir migracija:

Baltimorio orioles yra populiarus pavasario ir vasaros paukščiai atviromis lapuočių miškuose ir pakrančių vietovėse rytinėse Jungtinėse Amerikos Valstijose, taip pat priemiesčių parkuose, soduose ir kieme.

Populiacija išplinta tiek į vakarus kaip Didžiosios lygumos ir Rytų Dakotas, Nebraska, Kanzasas, Oklahoma ir Teksasas, taip pat pietinė Rytų Kanados provincijų pusė. Rudenį ir žiemą Baltimorės orioliai migruoja į Centrinę ir Pietų Ameriką. Ribotos populiacijos praleidžia žiemą Floridoje, palei pietryčių Jungtinių Amerikos Valstijų ir Meksikos įlankos pakrantę.

Vocalizacijos:

"Baltimore" orioles turi išskirtinį dviejų žingsnių banguojančią lėtą šerelį, tačiau dainos greitis gali kisti per vieną pokalbį. Kiti skambučiai apima didelius lustą ir chirpus, taip pat greitą sausą griovelį.

Elgesys:

Daugeliui metų šie orioles gali būti labai drovūs, vienišiai paukščiai, tačiau po pesticidų jie gali pasirodyti poromis arba mažais mišrių pulkų, ypač rudenį ir žiemą, metu. Jie maitina krūmus, krūmus ir medžius, vabzdžių medžioklę arba žiedų skynimą. Kieme jie nori, kad maitinimo vietos būtų nutolę nuo judriausių zonų, pageidautina, tamsioje vietoje netoli saugaus pastogės.

Dauginimas:

Baltimorės orioles yra monogaminiai paukščiai, kurie suporuoja kartu po to, kai rengia grobio ritualus, kuriuose yra uodegos ir sparno plitimo rodyklės, ir norintis parodyti plunksnų spalvas.

Šių ekranų dažnai taip pat yra ir drebulys. Lizdas yra apatinė krepšys, austi iš plonų augalinių pluoštų, gyvūnų kailio, verpalų, styginių ir plaukų, ir išklojusių žole ar vilna. Moteris pagamina lizdą ir yra 25-35 pėdų aukštyje virš žemės, tačiau kai kurias iš jų galima rasti daug didesnes. Beveik visi Baltimore oriole lizdai yra rasti lapuočių medžių.

Sudėtinė pora gamins vieną 3-7 ovalo formos, pilkai baltos arba šviesiai mėlynos kiaušinių perėjimą per metus. Kiaušinukai rodo tamsiai juodžiai rudą dėmelius ar plaktukus dideliame gale. Moteriška arbata inkubuos kiaušinius 12-14 dienų. Abiejuose tėvuose maitina altrijinį jauną dar 12-14 dienų, kol jauni paukščiai gali palikti lizdą.

Kur Baltimore oriole spinduliuotė sutampa su Bullock oriole, kryžminimas ir hibridizacija yra įprasta.

Šie paukščiai yra kartais vadinami rudojo galvijų paukščių kiaušinėliais, tačiau paprastai jie gali atpažinti nepageidaujamą kiaušinį ir pašalinti jį iš savo lizdo.

"Baltimore Orioles" pritraukimas:

Nors šykštus, Baltimore orioles lengvai atvyks į kiemuose, kurie teikia savo mėgstamus maisto produktus, įskaitant vynuogių želė, apelsinų puselės, nektaras ir suet. Paukščiai turėtų vengti purškimo pesticidais, kurie gali pašalinti vabzdžius kaip maisto šaltinį, o kabantys plaukai ar styginių sekcijos gali padėti pritraukti orioles netoliese esančioms ligoms. Dar vienas vaisių medžio įvedimas į kiemą yra dar vienas būdas padėti pritraukti šiuos paukščius, ypač su vyšniomis ar šilkmedžiais.

Žiūrėkite, kaip pritraukti "Orioles", norėdami gauti daugiau informacijos.

IÅ¡saugojimas:

Nors šie orioliai nėra gresia arba gresia pavojus, jų populiacija lėtai mažėja. Ypatinga problema yra būsto praradimas, ypač jų žiemos laikotarpiu, tačiau remiant šešėliai išaugintą kavą ir paukščiams palankų šokoladą gali padėti išsaugoti šią buveinę. Insekticidų perteklius vaismedžiams yra dar viena problema, nes vabzdžių populiacijos yra labai svarbios "Orial" dietoms ir vaisių pesticidai gali sukelti netyčinį apsinuodijimą. Kai kuriose vietovėse šie paukščiai gali būti laikomi kenkėjais vaismedžiuose ir gali būti persekiojami.

Panašūs paukščiai:

  • Bullock's Oriole (Icterus bullockii)
  • Orchard Oriole (Icterus spurius)
  • Audubono "Oriole" (Icterus gradacauda)
  • Scott's Oriole (Icterus parisorum)
  • Venesuelos tropai (Icterus icterus)
  • American Robin (Turdus migratorius)

Vaizdo Instrukcijos: baltimore oriole - sounds, calls, and song.

Palikti Komentarą