Blue Jay

Mėlynas Jay, kurio drąsus spalvos ir dar drąsesnis personažas, yra vienas iš labiausiai paplitusių ir žinomų paukščių paukščių rytinėse Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jo intelektas ir noras aplankyti tiektuvus tampa sveiki svečiai daugybei paukščių, o jūsų kieme lengvai rasti mėlyną jį.

Dažnas vardas: Blue Jay, Jay
Mokslinis vardas: Cyanocitta cristata
Mokslinė šeima: Corvidae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Ilgas, storas ir juodas, storas
  • Dydis: 11 colių ilgio su 16 colių ilgio sparnais, ilga uodega ir garsu gobtuvu
  • Spalvos: Mėlyna, violetinė, balta, juoda, pilka
  • Ženklai: VyriÅ¡kos ir moteriÅ¡kos mėlynos žiurkės atrodo vienodai. Å ie paukščiai turi baltą veidą, gerklę ir smakrą, apipjaustytą garsiu juodu karoliu, kuris tęsiasi nuo nugaros iki krÅ«tinės. Plona galinė akių juosta žymi veidą. Galva, petys ir nugarai yra mėlyna violetinė, o sparnai ir uodega yra ryÅ¡kiai mėlynos spalvos su baltais dėmiais ir skirtingais juodais strypais. KrÅ«tinė, pilvas ir apatiniai dangalai yra balti arba pilkÅ¡vai balti, o kojos ir kojos yra juodos. Akys tamsiai rudos-juodos.
    Nepilnamečiai yra panašūs į suaugusius, tačiau jie turi mažiau aiškių ženklų, ypač ant veido ir galvos. Kriaušės ir uodega pastebimai trumpesni, o viršutinėje kūno dalyje esantis apvatimas dažniau yra pilkšus ir purusnis nei suaugusiems paukščiams
    Sezoninio išliejimo metu mėlyni žiurkės gali būti laikinai plikės, prarandamos visos ant galvijų ir kaklų plunksnos, po kurios yra pilkšvai juoda oda. Tai gali būti stulbinantis, bet yra natūrali liejimo ciklo dalis. Per kelias savaites visos galvos ir veido plunksnos vėl atsigaus.

Maistas: Riešutai, uogos, sėklos, kukurūzai, carrion, vabzdžiai, kiaušiniai, smulkieji gyvūnai (žiūrėkite: Omnivorous)

Buveinė ir migracija:

Mėlyna žiurkė yra paplitusi visoje Rytų ir Centrinėje Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Pietų Kanadoje nuo Atlanto pakrantės iki Rocky Mountains ir rytiniame Teksase. Labiausiai šiaurės populiacijos gali migruoti, tačiau dauguma paukščių išlieka vienodose vietovėse ištisus metus.

Šie paukščiai yra labai pritaikomi skirtingoms buveinėms ir gali būti įvairių rūšių miškuose, taip pat miestuose, parkuose ir priemiesčių vietose, kuriose yra subrendusių medžių.

Vocalizacijos:

Mėlyna žiurkė yra garsiai ir triukšminga, nors lizdų sezono metu (gegužės-liepos mėn.) Jie yra nepakankamai rami. Jų skambučiai yra garsiai, akivaizdūs "do-it" ar "jaaaay" garsai, taip pat kaklo papuošalai. Kai kurie paukščiai buvo išgirsti, kad imituoti skandinavai. Dauguma vokalizacijų naudojami siekiant įbauginti ar grasinti kitiems paukščiams ar įsibrovėliams lizdų ar maitinimosi vietovėse.

Elgesys:

Šie paukščiai dažnai randami poromis ar šeimos pulkuose, jie labai apsaugo savo lizdus, ​​net jei jie įsiskverbia į įsibrovėlius, įskaitant žmones. Kitas grėsmių rodymas - tai labai akivaizdus galvos kirpimas, dažniausiai lydimas raupų skambučių ar netgi priekinių lunges. Jie yra smalsūs ir intelektualūs paukščiai, kurie slepia riešutus ir sėklas, norėdami vėliau maitintis.

Paštuose šie šunys gali būti baugininkais ir gali greitai apiplėšti pasirinktų gydytojų tiekėjus. Kad šis elgesys būtų kuo mažesnis, kiemuose gali būti naudojami specialūs runkelių maitinimo šaltiniai arba pasirinkti maži pašarų tiekėjai, kurių negalima naudoti norint įsitikinti, kad kitos rūšys gali maitinti be trikdžių.

Dauginimas:

Mėlyni jėžiai yra monogaminiai paukščiai, o poros obligacijos gali trukti per keletą lizdų sezonų. Sudėtinė pora dirbs kartu, kad statytų taurės formos lizdą lazdomis ir šakelėmis, žievėmis, samanomis, žolėmis ir netgi dirbtinėmis medžiagomis, tokiomis kaip popierius, virvė ar kiemas. Lizdas yra medžio kaklelyje arba šakelės formos, paprastai 5-20 pėdų aukštyje virš žemės, tačiau buvo užregistruoti didesni lizdai.

Tiek vyriški, tiek moteriški paukščiai inkubuoja 3-7 blyškiai žaliai mėlynus, tamsiai pastebėjusius kiaušinius 16-18 dienų. Abiejuose tėvuose 18-20 dienų paukščiai maitinami ir globoja, kol jauni paukščiai pasirengę palikti lizdą. Paukščių poros per sezoną gali pakelti 1-3 iššukus, priklausomai nuo turimo maisto ir regiono klimato. Net ir po to, kai jie palieka lizdą, jaunesni mėlyni žiurkės gali likti toje pačioje vietoje kaip ir tėvai iki kito veisimosi sezono, kai jie ieškos savo partnerių ir teritorijų.

"Blue Jays" pritraukimas:

Mėlyni žiurkėnai lengvai pasivaikščioti užkandinėmis, kuriose yra sumuštinių, saulėgrąžų sėklų, sveiki arba padengti riešutai, duonos gabaliukai ir kukurūzai. Kantrybės metu birders galės reguliariai lankytis rankose. Mėlynos jjos taip pat traukia vandenį ir dažnai lanko paukščių vonias. Ąžuolo sodinimas taip pat padės gaminti natūralų veržlių šaltinį, kad pritrauktų mėlyną žiurkėną.

IÅ¡saugojimas:

Šie šunys jokiu būdu nėra laikomi grėsmėmis ar nykstančiais pavojais, o jų gebėjimas prisitaikyti puikiai tinka pritaikyti prie naujų buveinių ar buveinių pasikeitimų. Vis dėlto laukiniai ir laukiniai katės gali kelti grėsmę miestuose ir priemiesčiuose, todėl reikėtų imtis priemonių, siekiant apsaugoti kieme nuo katės visą laiką.

Panašūs paukščiai:

  • Steller's Jay (Cyanocitta stelleri)
  • California Scrub-Jay (Aphelocoma californica)
  • Woodhouse Scrub-Jay (Aphelocoma woodhouseii)
  • Florida Scrub-Jay (Aphelocoma coerulescens)

Vaizdo Instrukcijos: Blue Jay Official Trailer 1 (2016) - Mark Duplass Movie.

Palikti Komentarą