Imperatoriaus pingvinai

Imperatorinis pingvinas yra labiausiai žinomas iš 17 pingvinų rūšių pasaulyje, jis taip pat yra didžiausias, sveriantis iki 90 svarų. Šis ekstremalus svoris yra būtinas, nes paukščiai negali pašarų iki dviejų mėnesių, kai inkubuoja savo vieną kiaušinį; Vietoj to, jie gyvena iš savo riebalų atsargas.

Dažnas vardas: Imperatoriaus pingvinas
Mokslinis vardas: Aptenodytes forsteri
Mokslinė šeima: Spheniscidae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Tamsus, siauras, smailas, blyÅ¡kus persikų rožinės Å¡ypsenos pataisos
  • Dydis: 40 colių ilgio ir 30-35 colių ilgio spintelė, sveria 65-90 svarų, statinės formos korpusas
  • Spalvos: Juoda, sidabrinė, balta, geltona, oranžinė
  • Ženklai: Lytiniai santykiai yra panaÅ¡Å«s į juodą ar sidabrinę galą, nugarą ir sparnus, kurie gali bÅ«ti tamsesni peties ir tamsiosios plunksnos kraÅ¡to atžvilgiu. KrÅ«tinė ir pilvas yra balti ir geltoni po smakru. VirÅ¡utinėje dalyje yra geltonos ir baltos ausies pleistras, kuris tamsesnis, o paukščiai turi tamsiai pilkos ir juodos pėdos. Vyrai yra sunkesni nei moterys.
    Nepilnamečiai iš pradžių dengiami pūkuotu, šviesiai pilka žemyn su baltu veido ir juodos galvos, tačiau, kaip jie auga jų apačioje pasirodo purvinas rudas, kol jis yra ištekėti, kai jie išlieja į suaugusiųjų plunksną.

Maistas: Žuvys, kriliai, kalmarai (Žiūrėk: Piscivorous)

Buveinė ir migracija:

Imperatorinius pingvinus galima rasti Antarktidos pakrantėje ant ledo lentynose, taip pat jūroje, kur jie praleidžia daug laiko medžioklei.

Šie paukščiai turi trumpalaikę migraciją tarp lizdų kolonijų ir jūroje šeriami, tačiau jie ištisus metus išlieka Antarktidoje, pernelyg aukšta temperatūra yra -80 laipsnių Fahrenheit (-62 laipsnių Celsijaus). Lankstymo kolonijos paprastai yra šalia ledkalnio ir roko išpardavimų, kurie suteikia tam tikrą prieglobstį nuo Antarkties vėjų.

Vocalizacijos:

Labai svarbu, kad imperatoriaus pingvinai identifikuoja vienas kitą kaip tiek viščiukus, tiek suaugusius, ir jie turi plačiausių bet kokių pingvino rūšių skambučių variantų. Tipiški skambučiai apima raupų "craaaaal" garsus, švilpimus ir klaidas.

Elgesys:

Imperatoriniai pingvinai yra labai socialiniai paukščiai ir sudaro kolonijas, kurios įprastai apima tūkstančius paukščių. Atliekant šiurkščią žiemą, paukščiai susitinkami šiltai, dažnai perkeliami į pozicijas, taigi skirtingi paukščiai skirtingais laikais yra šalčio šone. Jie taip pat gali pakeisti savo laikyseną, kad nusiurstytų ir geriau išsaugotų kūno šilumą.

Medžiojant, šie paukščiai yra judrus, galingas plaukikas ir gali nuryti iki 1600 pėdų žemiau paviršiaus, kur jie gali likti panardinami iki 20 minučių. Žemėje jie dažniausiai naudoja trasas, kad greičiau slysčiau ledu, naudodamiesi liemenėmis ir kojomis, kad padėtų jiems judėti. Tai leidžia jiems judėti greičiau nei vaikščioti trumpomis, nešvariomis kojomis.

Kaip ir visi pingvinai, imperatoriaus pingvinai yra skrydžio be oro.

Dauginimas:

Tai yra monogaminiai paukščiai, kurie kasmet gamina vieną šviesiai baltą kiaušinį, tačiau jie nesudaro jokių lizdų. Vietoj to vyresnio amžiaus tėvai inkubuos savo kiaušinėlį laikydami jį ant kojų ir uždengdami jį kiaušinėliais per 62-67 dienas, eidami be maisto, o moterys migruojasi į jūrą medžioti.

Po to, kai viščiukai liuko ir moterys grįžta, abu tėvai dirba, kad užtvindytų paukščius, keistų medžioklę ir tėvų globos laikotarpius. Kaip viščiukai amžiaus, jie gali būti palikti bendruomeninėje jaunųjų imperatorių pingvinų pulke su keliais suaugusiais globėjais, o abu tėvai palieka medžioti.

Ši rūšis yra viena iš tik dviejų pingvinų rūšių, kurios inkubuoja kiaušinius Antarkties žiemą, kita - Adelie pingviną.

Pritraukimas imperatoriaus pingvinai:

Akivaizdu, kad tai ne paukščiai, bet jie yra įprasti zoologijos soduose ir akvariumuose visame pasaulyje. Birders, kurie nori daugiau asmeninės patirties su imperatoriaus pingvinais, gali aplankyti juos nelaisvėje, o daugybė pingvinų patogumų siūlo pasivaikščiojimus arba susipažinti su galimybe glaudžiau bendradarbiauti. Paukščiai taip pat gali planuoti kelionę, norėdami pamatyti šiuos pingvinus jų gimtojoje buveinėje.

IÅ¡saugojimas:

Ši rūšis labai jautriai reaguoja į klimato pokyčius, kurie turi įtakos jų Antarkties buveinei, todėl jie gali pakeisti ledo išdėstymą, į kurį jie remiasi, norėdami pasislinkti. Vandens temperatūros ir srovių pokyčiai taip pat gali smarkiai paveikti tinkamą grobį. Imperatoriniai pingvinai taip pat kenčia nuo plėšrūnų ir braškių, kurie bus valgyti kiaušinius ir paukščių jauniklius, taip pat leopardo ruonius ir orkius, kurie žudo suaugusius pingvinus.

Panašūs paukščiai:

  • Karalius pingvinas (Aptenodytes patigonicus)

Vaizdo Instrukcijos: Imperatoriaus gimtadienio sveikinimai 2011-12-23.

Palikti Komentarą