Velykų gineafowl

Dažnai naikinamos ir įtrauktos į egzotinių paukščių kolekcijas, helmeted gineafowl yra lengvai atpažįstamas paukštis ir labiausiai paplitęs Afrikos žaidimų paukštis. Kitose pasaulio dalyse laukinių ir ūkių populiacija gali būti dažnai stebima, o pabėgėliai yra reguliarūs, todėl paukščiai žiūri į atpažinti šį išskirtinį ir ryškų paukštį.

Dažnas vardas: Velykų gineafowl, pilkšvinis gineafowl, kuoduotoji gineafowl
Mokslinis vardas: Numida meleagris
Mokslinė šeima: Numididae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Didelis, blyÅ¡kus, virÅ¡utinės Å¡onkaulių kakliukų, rausvos bazės, balkÅ¡vos galvos
  • Dydis: 20-25 colių ilgio su 38 colių sparnais, didelis apvalus kÅ«nas, ilgas kaklas, trumpoji uodega, maža galvutė
  • Spalvos: Mėlyna, raudona, oranžinė, juoda, balta, ruda, pilka, bufetuota
  • Ženklai: VyriÅ¡kos ir moteriÅ¡kos paukščiai yra panaÅ¡Å«s į bendrą juodą arba tamsiai pilką plunksną su tankiu, netgi mažų baltos dėmės. Ant sparnų dėmės yra pailgos iki smulkių trumpų barų. Kaklas yra pilkÅ¡vai juodas ir gali pasirodyti iÅ¡drožus nape. Veidrodis yra plikasis mėlynos spalvos oda su ryÅ¡kiomis raudonomis lazdelėmis sąskaitos pagrindu. KarÅ«ną papildo raguotas rudas arba oranžinės rudos "Å¡almas", turintis trikampio rago formą. Storosios kojos ir kojos yra pilkos spalvos.
    Nepilnamečiai turi panašius žymenis, tačiau jų lazdelės ir ragas yra mažiau išsivysčiusios, o bendros spalvos yra daugiau pilkšvai rudos ir balkšvos spalvos.
    Yra keletas kalmarų kalmarų porūšių, o kiekvienas iš jų rodo dydžio svyravimus, taip pat šalmus ir vikšrus. Naminiai paukščiai turi daug kitų spalvų įvairovę, tarp jų ir priepuolius, baltus ar pilkus paukščius.

Maistas: Sėklos, vabzdžiai, šaknys, sraigės, ropliai, grūdai, vaisiai, gėlės (Žiūrėk: visur)

Buveinė ir migracija:

Šie dideli paukščiai nori atvirų, sausų ganyklų ir savanų buveinių su išsibarsčiusiais medžiais arba krūmo danga, ir dažnai tai yra žemės ūkio vietovėse, priemiesčių parkuose ar soduose. Vynuogių vėžiagyvis dažniausiai išvengia tankių buveinių, tokių kaip stori miškai ar pelkės, ir jie taip pat nėra šalutinių dykumų.

Jų gimtoji diapazonas apima visas tinkamas buveines Afrikos šalyse į pietus nuo Sacharos, tačiau juos sėkmingai pristatė daugelyje pasaulio regionų, įskaitant Jemeno vakarų, Prancūzijos pietus, Australiją ir Braziliją. Paukščiai, kurie pabėgo iš prijaukintų ar egzotinių pulkų, gali būti pastebėti beveik visur ir gali sukurti smulkių laukinių populiacijų.

Vocalizacijos:

Šie paukščiai turi griežtą, kankinamą "kek-kek-kek" skambutį, kuris turi sausą toną. Šis pokalbis pakartojamas pastoviu tempu, tačiau tempas gali didėti, nurodant skubumą ar signalizaciją. Skambutis yra garsus ir gali atlikti didelius atstumus.

Elgesys:

Vėlyvoji jūrų vėžiagyvis yra palyginti socialiniai, pasyvūs paukščiai, ypač žiemą, kai šimtai pulkų gali surinkti veisimui ir pašarams. Per veisimosi sezoną grupės yra mažesnės ir gali būti tik poros paukščių, kartu su jų palikuonimis po perinti. Šie paukščiai medžioja medžius, bet per dieną nori vaikščioti į plaukiojimą, nors jie gresia skrydžiui, jei gresia pavojus. Vynuogių voverai taip pat dažnai naudojasi dulkių voniomis, kad išlaikytų savo plunksną piko metu.

Šie paukščiai dažnai yra prijaukinti ir laikomi kartu su kitais naminiais paukščiais. Kadangi jie valgo daug vabzdžių, jie yra naudingi kenkėjų populiacijoms, ypač erkėms, kontroliuoti.

Jie taip pat gali būti naudingi įspėjant kitus naminius paukščius apie netoliese esančius vanagus ar kitas grėsmes jų garsiais, rausčiais skambučiais.

Dauginimas:

Šie paukščiai paprastai yra monogaminiai, o jų grobstyse vyrai patiria agresyvias, netgi mirtinas kovos ir paguodą moterims. Lizdas yra seklus žemės nugruntukas, dažniausiai tankioje žolėje ar augmenijoje, jis gali būti arba gali būti be pamušalas su smulkių žolių. Ovalios formos kiaušiniai gali būti beveik nukreipti į trumpesnį galą, svyruojantys nuo balkšvos iki įdegio spalvos ir yra vienodai rausvomis su rudomis dėmėmis. Viename poskiepyje yra 6-15 kiaušinių, o moterys inkubuoja kiaušinius 25-30 dienų.

Po perinti, precocial viščiukai - vadinami keets - gali greitai išeiti iš lizdo ir pašarų sau. Vyrų tėvai daugiausia rūpinasi viščiukais pirmąsias 10-14 dienų, o moterys atsigauna nuo inkubacinio laikotarpio.

Jaunieji paukščiai gyvena su savo šeimos grupe 50-75 dienų, kol jie vis nepriklauso, tačiau gali likti šalia grupės iki kito veisimosi sezono.

Pritraukti vėlyvuosius vynuogynus:

Jei tinkamos buveinės bus paukščiai, jie galės aplankyti užpakalines sritis, jei yra galimybė naudoti gruntinio maitinimo vietas, ypač jei siūloma susmulkinti kukurūzai ar soros ir ar netoliese yra pakankamai šveitimo dangos. Laukelyje jie dažnai ruošiasi pašariniais keliais, kur grūdai gali būti išsilieję. Jie taip pat yra populiarūs paukščiai zoologijos soduose ir girliandose visame pasaulyje.

IÅ¡saugojimas:

Jūrų kiaulytės yra neapsaugotos ir nėra gresia pavojus, ir iš tiesų jų plotais ir gyventojų skaičius apskritai didėja, nes žemės ūkio paskirties plotai auga ir jie suteikia daugiau tinkamų buveinių. Tačiau šie paukščiai yra pažeidžiami dėl maisto arba šunų ir kačių užpulti, o juos kartais persekioja ūkininkai, kurie juos laiko grūdų pasėliu.

Panašūs paukščiai:

  • Crested Guineafowl (Guttera pucherani)
  • Vulturine Guineafowl (Acryllium vulturinum)
  • Laukinė Turkija (Meleagris gallopavo)
  • Pietų kasa (Casuarius casuarius)

Vaizdo Instrukcijos: .

Palikti Komentarą