Šiaurės kardinolas - Vyras

Šiaurės kardinolas, kurio akimirksniu atpažįstamas ryškiai raudonas arba rausvas įdegis, plunksnos ir švelni galvos girliandos, yra vienas iš labiausiai pageidaujamų užkandinių paukščių Šiaurės Amerikoje. Tai taip pat populiarus valstybinis paukštis, sporto talismanas, žiemos atostogų simbolis ir dar daugiau.

Dažnas vardas: Šiaurės kardinolas, kardinolas, Virdžinijos naktinukas, bendras kardinolas

Mokslinis vardas: Cardinalis cardinalis

Mokslinė šeima: Cardinalidae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Storoji trumpoji kÅ«gio forma, raudona, rausva arba raudonai oranžinė spalva, tamsi dėl nepilnamečių paukščių
  • Dydis: 7-9 colių ilgio su 11 colių sparnu, ilga plona uodega, kietas kÅ«nas, didelis galvos petys
  • Spalvos: Raudona, juoda, Å¡velnus, įdegis, pilka
  • Ženklai: Dimorfinės rÅ«Å¡ys. Visais vyrais yra giliaspalvis raudonas, gali bÅ«ti Å¡iek tiek Å¡velnesnis arba rodyti pilkÅ¡vai plaukus ant sparnų. Juoda siauras veido kaukė supa akis, sąskaitą ir smakrą. Moterys yra Å¡velnus aukso spalvos taukas su raudonu atspalviu prie sparnų ir uodegos, o jų veido kaukė yra mažesnė ir mažiau ryÅ¡ki. Abu lytiniai asmenys turi žymią galvos petį, kurią galima pakelti ir nuleisti, kad bÅ«tų galima parodyti paukščio nuotaiką. Abi lyties akys yra juodos, o kojos ir kojos yra pilkos spalvos.
    Nepilnamečiai atrodo panašiai kaip suaugusios moterys, tačiau jų važtaraštis yra pilkai juodos spalvos, o jų keteros yra mažiau apibrėžtos ir juodesnės.
    Retais atvejais šiauriniai kardinolai buvo užfiksuoti su ksanthokrozės plunksnomis. Tokiais atvejais vyrai yra giliai geltoni, o ne raudoni, bet likusieji jų žymenys, įskaitant veido kaukes, išlieka tie patys.

Maistas: Vabzdžiai, sėklos, vaisiai, riešutai, sultys, uogos, krekenos kukurūzai (Žiūrėk: visur)

Buveinė ir migracija:

Šiauriniai kardinolai yra paplitę visoje rytinėje Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo Mainos iki Floridos ir tęsiasi į vakarus iki pietų Minesotos, Nebraskos, Teksaso ir rytinėje Meksikos pusėje. Šie paukščiai mėgsta tankų miško dangą ir pakrančių teritorijas, tačiau lengvai gali būti rastos priemiestinėse vietovėse, jei yra prieinami subrendę medžiai.

Å iauriniai kardinolai migruoja.

Žiūrėkite visą šiaurės kardinolo nuotolio žemėlapį.

Vocalizacijos:

Šiaurės kardinolai turi išskirtines ir gražias dainas su daugiau nei dvylika variantų, priklausomai nuo situacijos ir paukščių geografinio regiono. Ir vyriškos, ir moteriškos paukščiai gieda į grobį duetas, o vyrai giedos, kad reklamuotų ar apgintų savo teritoriją. Bendriems garsams priskiriama dygliuota žvilgsnio "cheer-cheer-cheer-cheer" daina, taip pat aštrūs, dideli "chip" skambučiai.

Elgesys:

Šiaurės kardinolai vyrai yra pastebėti dėl savo agresijos, kurią galima pastebėti per dominuojančią padėtį arba kitokius kardinolus persekioti kitose teritorijose. Šiauriniai kardinolai taip pat kovoja su savo atspindžiais languose, veidrodžiuose ir kituose atspindinčiuose paviršiuose, dažnai išsekantys arba sužeisdami save procese, jei paviršius nėra padengtas. Skrydžio metu šie paukščiai turi palyginti banguojamą skrydžio trajektoriją, ir lengvai plaukia per miško baldakimą. Kraštutiniuose kiemuose jie dažnai maitina žemę ir yra ankstyviausi paukščiai, kurie nori aplankyti rytą, o paskutinis - aplankyti vakarą.

Dauginimas:

Kardinolinės poros yra monogamos ir gali gyventi. Šie paukščiai užmegzti ryšius su maitinimosi apeigų ritualu, kuriame moteriškoji paukštis imituoja paukščių elgesį, o vyrų paukštis siūlo sėklą ar uogas.

Vyrukas taip pat rūpinsis moteriu, kai ji linkusi į lizdą, atneš savo maistą ir stovi apsaugą nuo plėšrūnų ar įsibrovėlių.

Moteriškas kardinolas atlieka daugelį lizdų konstrukcijų, nors vyrų gali padėti tiekti lizdus. Lizdai gali būti sudaryti iš šakelių, žolių, lapų, stiebų, šaknų, pušų spyglių ir kitų augalinių medžiagų, suformuotos į gilų puodelį ir išdėstytos 3-10 pėdų virš žemės, tankiu medžiu arba krūmu.

Kiaušiniai yra balkšvos arba šviesiai žalios, mėlynos arba šiek tiek rudos, o tamsesni violetiniai, pilki arba rudi dėmeliai sutelkti į didesnį galą. Viena pora paukščių kas 3-4 kiaušinius per metus gali išauginti 2-4 kūdikiams. Kiaušinius inkubuojama moteriai 12-14 dienų, nors vyriškos lyties žmonės taip pat gali praleisti trumpus laiko tarpus. Altricial išsiuntimas paliks lizdą per 9-12 dienų.

Šiaurės kardinolų pritraukimas:

Šiaurės kardinolai gali būti drovūs lankytojai, dažniausiai apsilankę priemiestinių kiemuose, kuriuose yra žemos žemės dangos, pavyzdžiui, privetų ir sausmedžių gyvatvorių. Siūlant susmulkintą kukurūzų, dygminų sėklų ir juodųjų aliejaus saulėgrąžų sėklų žemės ar platformų tiektuvuose bus pritraukti kardinolai, ir juos taip pat gali pagundyti sausumos paukščių vonios. Kartais kardinolai gali būti šeriami kiaulėmis.

IÅ¡saugojimas:

Šiaurės kardinolai nelaikomi grėsmingais ar nykstančiais. Tačiau dėl to kyla įvairūs grėsmės paviršiai, pavyzdžiui, lauko ar laukinių kačių išpuoliai, insekticidų ar kitų cheminių medžiagų perteklius ir susidūrimai su langeliais. Kadangi šie paukščiai yra tokie lengvai pritaikomi ir lengvai lankomi paukščių tiektuvams, šiaurinis jų dydžio mastas iš tiesų plečiasi. Kadangi žiemą žiemą daugiau paukščių palapinių tiekia papildomą maistą, per visus metus šie paukščiai yra mažiau palankioje vietoje.

Panašūs paukščiai:

  • Pyrrhuloxia (Kardinolai sinuatus)
  • Vasara Tanager (Pirangos rubra)

Vaizdo Instrukcijos: Vilniaus arkivyskupas metropolitas, kardinolas Audrys Juozas Bačkis 2011/03/11.

Palikti Komentarą