Žiemos mielės

  • Mallard Drake

    Mallard Drake

    Iš visų ančių rūšių meletas (Anas platyrhynchos) yra viena iš labiausiai paplitusių ir labiausiai žinomų rūšių pasaulyje, ir jie yra daugelio naminių ančių veislių protėviai. Šiaurės pusrutulyje rasti laukiniai gyvūnai taip pat buvo įvežami į daugelį kitų sričių ir lengvai gali būti rasti tvenkiniuose, ežeruose ir upėse, taip pat dirbtinėse buveinėse, pavyzdžiui, golfo aikštynuose, parkuose ir soduose. Labai prisitaikanti, šios ančiukai yra žinomi daugeliui paukščių, bet jie visada verta žiūrėti ir visada turi kažką mokyti tiek pradedantiesiems, tiek ekspertams paukščiams.

    Dažnas vardas: Mallard, Mallard Duck
    Mokslinis vardas: Anas platyrhynchos

    Vyriškasis mergautas veislynuose plunksnuočiuose iš karto atpažįstamas ir neginčijamas. Ryškiai geltonos spalvos raištelė kontrastuoja su savo žydrąja žalia galvute, kuri ribojama baltu apykakle. Krūtinė yra turtingas kaštainis ir veda į pilkšvai baltųjų dalių. Nugara yra pilkšvai rudos spalvos, o mėlynos spekuliacijos ant sparnų briaunos storomis baltomis linijomis. Krumplių ir apatinių dangteliai yra juodos ir kontrasto su baltomis išorinėmis uodeginėmis plunksnomis, o kojos ir kojos yra ryškiai oranžinės spalvos.

    Nors spalvos visada yra geras lauko ženklas, išliejimo meletai gali atrodyti ne taip pat. Vis dėlto drakei svarbus lauko ženklas yra griežtai sulenktos uodeginės plunksnos, kurios matomos keteros viršuje. Nors hibridiniai megztiniai ar jaunieji drekai gali neparodyti šios savybės aiškiai, bet koks liftų ar garbanosis su šiomis uodegomis plunksnomis parodys vyriškąjį kirminą. Moterims trūksta šių garbanotų uodegų plunksnų.

  • Mallard Hen

    Mallard Hen

    Moteriškos meletonės yra žymiai mažiau spalvos nei jų vyrai. Jų plunksna yra apskritai margas rudas, su šviesos centrų iki didžiausių plunksnų ant nugaros ir mažiau ryškus spindulys ant pėdų. Vištai turi ryškiai oranžinę spalvą, kurios juostos ar pilkos spalvos yra kintamos, bet nagų antgalis visada juodas. Vištos smakras ir gerklė paprastai būna mažesni, o jie turi aiškų veido pavidalą su tamsia akių juostele ir tamsia karulele. Jų sparneliai taip pat rodo mėlyną spekulumą, ribojamą su storomis baltomis linijomis, o jų keteros, uodegos ir gilios drožlės yra švelnios su rudomis dėmėmis. Kaip dražai, jų kojos ir kojos yra ryškiai oranžinės spalvos.

    Šis minkštas spalvojimas puikiai tinka moteriškoms mergaitėms, nes jis užtikrina gerą kaukę, skirtą lizdui puošti ir rūpintis piktžolėmis. Tuo pačiu metu kitos moteriškos ančiukai turi panašią apvaįvą, įskaitant purvinas antis, lagaminus, cinamono tealus ir šiaurinius kultivatorius. Norėdami būti teigiamas apie mėsinių vištų identifikavimą, atidžiai išmokstykite sąskaitą ir galvos žymes ir atkreipkite dėmesį į kojų spalvą.

  • Mallard Hybrid

    Hibridinis Mallard

    Kadangi melejai yra tokie plačiai paplitę, jie dažnai tarpusavyje su kitomis ančių rūšimis, įskaitant ištrūkusias vidaus antis. Ši hibridizacija gali sukurti unikalias spalvos plunksną ir neaiškius ženklus, dėl kurių sunku nustatyti tapatybę. Hibridiniai melejai gali turėti kreminio skonio ar rudojo plunksnų, o netikėtose vietose gali rodyti baltos arba juodos spalvos plyšius. Jie taip pat gali turėti keistą plunksnų kuokštą aplink galvę, sparnus ar uodegą.

    Hibridinių mešalų identifikavimas gali būti iššūkis, tačiau tam tikri užuominos ir tiksliai nurodoma paukščio tapatybė. Vyrams ieškokite atskirų urogančių plunksnų. Taip pat ieškokite lapvijų modelių, panašių į spalvotą galvutę, apipjaustytą apykakle ar spalvotu spekulumu, net jei hibridinės anties spalvos neatitinka klasikinių opų apuosto. Dar vienas paukščių rūšies požymis bus kitose pulkuose - melejai yra labai socialūs, o daugelyje paukščių bus hibridiniai nariai.

  • Mallard skrydyje

    Mallard skrydyje

    Skrydžio metu aiškiai matomas purpurinio sparno žydras ar violetinis žvilgsnis. Jis yra ant antrinės skrydžio plunksnų išilgai vidinio sparno pusės užpakalinio krašto ir yra virš juodos ir baltos juostos. Nors spekulumai gali būti aiškiai matomi stovint ar plaukiant paukščiams priklausomai nuo jų laikysenos, tai visada matoma skrydžio metu. Tačiau šviesos kiekis gali paveikti tikslią spekuliato spalvą ir tai, kaip ji pasirodė nuostabi.

    Nors spekuliams gali būti svarbiausias mallards identifikavimo požymis, kitos ančių rūšys turi panašią spinduliuojamą sparno pleistro funkciją. Rausta antis turi mėlyną violetinį spekulumą, bet trūksta storių baltų kraštų, o žalia sparnuota ryklė turi dviejų spalvų žalią ir juodą pleistras, kuriam taip pat trūksta baltų sienų. Užuot naudoję tik spekuliuką kaip lauko identifikatorių, ieškokite lauko ženklų kombinacijos, kad teigiamai identifikuotumėte sraigtasparnius skrydžio metu.

  • Dabbling Mallards

    Dabbling Mallards

    Kriaušės yra gluosnios ančiukai, kurie "atsistoja", kad pašarų maistą vejasi šlapiu vandeniu vandens augalams, vabzdžiams, moliuskams ir vėžiagyviams. Jie taip pat gali būti maitinami išilgai paviršiaus, panardinant jų sąskaitas į vandenį, ne visiškai panardinant viršutines kūno dalis. Dėl šios šėrimo pageidavimų, melejai labiau linkę seklių gėlavandenių buveinių, tokių kaip tvenkiniai, ežero kraštai, pelkės, pelkės ir lėtos upės. Mallards yra labiausiai žinomos dumblių rūšys, tačiau kitos dygliuotos ančiose yra amerikietiškų juodųjų ančių, šiaurinių dygliaryklių, aitvarų, amerikiečių baidarių, šiaurinių kultivatorių ir kelių rūšių teals.

    Kriaušės taip pat maitina žemę, nors jos yra mažiau judrus ir turi lėtą vaikščiojimą. Jie bus pašarų sėklos, žolės ir vabzdžiai, dažnai žolės laukuose šalia gerų vandens šaltinių.Apskritai, šios ančiukai yra visuotinės ir valgys įvairius maisto produktus tiek vandenyje, tiek sausumoje.

  • Maitinanti ančių maistą

    Maistinė valgomoji duona

    Kadangi miesto parkuose yra daugybė meleistų, dauguma žmonių apsilanko parke, kad juos maitintų duona, krekeriai, traškučiai, pūsti kukurūzai ar kitos duonos atliekos. Maitinančios antys duona yra bloga, tačiau duonos produktai nepakankamai mityba. Duona yra "greito maisto" antys ir gali sukelti nesveiką svorio padidėjimą, kuris slopins paukščių gebėjimą tinkamai skristi, o bloga mityba taip pat gali sukelti kitas sveikatos problemas. Viršutinė duona, kuri dažnai būna parkuose, taip pat gali pritraukti graužikų ir sukelti bakterijų ligas, kai duonos kepsniai ir užkimšta vandens keliu.

    Vietoj šerdies ančių duonos, pasirenkate daugiau mitybinių pakaitalų, tokių kaip krekingo kukurūzai, avižos, paukščių sėklos, smulkintos daržovės arba vynuogių pusės. Tai yra puikus pasirinkimas, kaip maitinti antis ir padės jiems suteikti tinkamesnę mitybą, ypač jaunoms paukščiams.

  • Alyvuotas krevetė

    Alyvuotas krevetė

    Nors medžioklės nelaikomos grėsmingomis ar nykstančiomis, tai nereiškia, kad jiems netaikomos įvairios pavojingos grėsmės. Daugelis meleistų susiduria su pavojingomis cheminėmis medžiagomis, ypač miesto ar priemiesčių vietovėse, įskaitant naftą, pesticidus, trąšles ir herbicidus. Šios cheminės medžiagos gali apsiausti plunksną, o paukščiai suvartoja toksinus, nes bando užkrėsti. Tai gali sukelti apsinuodijimą, ligą ir mirtį.

    Be cheminio užteršimo, melejai taip pat gali būti apsinuodiję švinu ir netinkamai išmesti žvejybos įrankiai. Nelaimės katės ir kiti invaziniai plėšrūnai, transporto priemonių susidūrimai ir neteisėtas brakonieriavimas taip pat yra problemų. Vakarinių ančių papildymas miestų ir priemiesčių tvenkiniais, kai šie nepakankamai pasirinkti augintiniai yra palikti, tik daro kiekvienos problemos blogesnes dėl laukinių ančių.

  • Mallard Nest

    Mallard Nest

    Kriaušės gali liestis daugybėje neįprastų vietovių, įskaitant planšetinius krepšelius, gėlių lovelius ar šepetėlius, net arti žmonių buveinės. Tačiau, nepriklausomai nuo vietos, melee lizdas paprastai yra gerai nuslėpta teptuku ar augalais, ir jis yra išklotas žemyn, kad moterys išsiveržtų iš savo krūtinės. Kitos lizdus sudaro lapai, lazdos, žolės ir šakelės. Retais atvejais melejai gali prilipti virš žemės ant stogų, lagaminų ar tuščiavidurių medžių, tačiau dauguma mielių lizdų yra ant žemės ir šalia vandens.

    Į tipinę lizdą bus 4-15 kiaušinių, tačiau pastebėta, kad kiaušinėlių kiaušiniai dedami ant kituose vištų lizduose, dėl to dar didesni nesubrendę broliukai. Inkubacinis laikotarpis yra 25-30 dienų, o višta - didžioji dalis inkubacijos.

  • Mallard Chicks

    Mallard Pyragaičiai

    Pievagrybių viščiukai yra precocial, o tai reiškia, kad jie liukas padengtas žemyn ir yra pasiruošę palikti lizdą beveik iš karto. Netgi jauni paukščiai gali išplaukti iš karto, o višta netrukus po viščiukų pateks į savo viščiukus. Nenuostabu, kad mėlynoji višta bando kirsti gatvę, kurioje traukiama dešimt ar daugiau viščiukų. Vairuotojai turėtų būti atsargūs ančioms šalia pavasarį ir vasarą, ypač šalia tvenkinių, upių ir pelkių. Kartą vandenyje jaunieji viščiukai pradeda pašerti vabzdžius, sėklas ir žoles. Per kelias dienas viščiukai taip pat bus plūstanti maitinti po paviršiumi.

    Be to, kaip mokyti viščiukus, kaip ir kur valgyti, mama taip pat juos pašalins nuo pavojaus ir prireikus gins juos nuo plėšrūnų. Motinos meleečiai taip pat padės izoliuoti viščiukus nuo prastų oro sąlygų, dažnai pasistatydami virš jų arba skleidžiant savo sparnus per savo paukščius, kad apsaugotų juos nuo per didelio lietaus ar karšto saulės.

  • "Mallard" Å¡eima

    Juodieji viščiukai išliks su savo motina, kol bus pasiruošę pirmasis skrydis, kuris gali užtrukti 42-50 dienų. Tuo metu jie auga palaipsniui labiau nepriklausomą, tačiau vis tiek pasikliauja jos gairėmis, kurios leistų patekti į maisto šaltinius ir išvengti pavojaus. Senesni viščiukai bus labiau drąsūs ir labiau rūpinasi savo motinos priežiūra, tačiau dažnai grįš į šeimą norėdami pailsėti ar valgyti naktį.

    Nepilnamečių melejai liko su savo šeima iki metų, nors jie nepriklauso ir jiems nebėra reikalingos apsaugos ar maisto. Jie dažnai grįžta į tas pačias lizdų vietas kiekvienam veisimosi sezonui. Pradėjus lizdą nepilnamečiai paukščiai iš praeitų metų ieškos savo teritorijų ir netoliese esančių lizdų, kad pakeltų savo paukščius.

  • Žiemos mielės

    Žiemos mielės

    Mallards galima rasti daugybėje buveinių ir jie yra viena iš nedaugelio ančių rūšių, kurios išliks rajone net per žiemą, kol bus atvira vanduo maitinimui. Žieminius meleistus dažnai galima rasti miesto parkuose ar šalia didžiųjų vandens telkinių, o ant kranto stovės ant ledo arba sustos į sniegą. Egzistuojančiose šiaurin ÷ se vietov ÷ se migruojasi migdolai, bet tik toliausiai į pietus, nes jiems reikia rasti tinkamą vietą žiemos mėnesiams praleisti.

    Kriaušės yra gerai izoliuotos nuo šalčio, tačiau jose taip pat yra kitų būdų šiltai išlaikyti. Nenuostabu, kad šilčiausiame ore šiek tiek atplėšta, kad pasidalintų bendruomenės kūno šiluma. Kai jie stovi, jie gali pakelti kiekvieną koją nuo sniego ar ledo ir atnešti ją į savo plunksnas, kad sušiltų, arba jie nusišalins per kojas, kad šildytų juos abu. Tuo tarpu jų krūtys ir pilvukai yra gerai izoliuoti plunksnomis ir žemyn.

  • Plaukimas iÅ¡ Mallards

    Mallard Flock

    Didžiąją dalį ančių vadinama plaustu, o žiemą dažnai formuojasi didžiosios kolonijos. Tai yra ne tik apsaugos priemonė nuo plėšrūnų, bet ir todėl, kad maistui palankūs maisto produktai ir atviras vanduo yra mažesni.

    Dideli pomidorų melejai taip pat yra įprasti visuose sezonuose, kai yra daug maisto šaltinių, pavyzdžiui, miesto parkuose ar populiariose lizdų vietose.Pagrindinės šėrimo ar lizdų srityse melejai gali būti sumaišyti su kitomis ančių rūšimis ir vandens paukščiais, įskaitant šiaurines spindulius, amerikietiškus arkliuosius, lagaminus, žiedines antis, amerikietiškas kančias ir Kanados žąseles. Kol maistas išliks gausus, didelė mišrių pulkų populiacija yra paplitusi, tačiau paukščiai pradės atsiskirti ir ieškoti geresnių vietovių, jei išeis iš išteklių.

Vaizdo Instrukcijos: Donald Duck Clown Of The Jungle.

Palikti Komentarą