Raudonojo uosis grobuotoji plunksna

Mažiausia, bet labiausiai paplitusi lūnų rūšis, raudonojo kaklo lūnas yra vienas šiauriausių vandens paukščių pasaulyje.

Dažnas vardas: Rudakaklis naras, Rudakaklis naras, griovimas-Awl Loon, Žaliasis Drake Žaliojo lenktynininkas, Šprotai Loon, Spratoon Little Loon

Mokslinis vardas: Gavia stellata

Mokslinė šeima: Gaviidae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Ilgas, kietas, labai truputį iÅ¡temptas, pilkÅ¡vai juodas
  • Dydis: 24-27 colių ilgio su 42-45 colių sparnais, apvali galva, plokščia krÅ«tinė, ilgas kaklas
  • Spalvos: Pilka, juoda, balta, plyta raudona
  • Ženklai: Lytiniai santykiai yra panaÅ¡Å«s, nors vyrai bÅ«na Å¡iek tiek didesni ir sunkesni nei moterys. Veislinėje plunksnoje galvutė yra pilka pilka, o ilgoje kaklelyje yra geros, vertikalios juodos ir baltos spalvos iÅ¡ilgai ant auskartelės ir drėgno plytų raudono pleistro ant gerklės. KrÅ«tinė ir kaklo dalys yra baltos, nors Å¡onuose gali bÅ«ti ir Å¡viesiai pilkos spalvos. Gale ir sparneliai yra tamsÅ«s, su labai mažu pilkiu purvu. Žiemą neapsiÅ¡akojusių plunksnų, Å¡ie lÅ«nai turi baltą veidą, gerklę ir požemį, tamsią kulkÅ¡nį, baltą erkę ant juodos atloÅ¡o ir brangiau. Per metus akys yra raudonos, o kojos ir kojos yra tamsios.
    Nepilnamečiai yra panašūs į žiemos plunksnų suaugusius žmones, tačiau juodos spalvos pusės yra gerokai pilkos spalvos.

Maistas: Žuvis, vabzdžiai, varliagyviai, vėžiagyviai, moliuskai (Žiūrėk: Piscivorous)

Buveinė ir migracija:

Šie šiaurinės Loons turėti rato asortimentą ir rasti maža, palyginti seklių tvenkinių, ežerų, baseinų ir pelkių vasaros perėjimo metu, o žiemą jie nori seklių pakrančių vandenis, tokių kaip uostai, įlankų ir upių žiotyse, nors jie taip pat rizikuoti į jūrą.

Jų veislės apima Arkties regionus tiek Šiaurės Amerikoje, tiek Eurazijoje, įskaitant Islandiją ir Skandinaviją. Žiemą jie rado palei vandenyno pakrantės Europoje toli į pietus kaip Ispanijoje ir į Viduržemio jūros ir Kaspijos jūros, ir Azijoje žiemojimo Rudakaklis Loons gali būti vertinamas kartu su Japonijos, Korėjos pusiasalyje krantų, ir kaip toli į pietus kaip šiaurės Kinija.

Šiaurės Amerikoje žiemos laikotarpis išsidėsto į pietus iki šiaurinio Baja pusiasalio Ramiojo vandenyno pakrantėje ir Pietų Karolinoje Atlanto vandenyno pakrantėje.

Švenčia Pastebėtas yra reti, bet kartais reikia įrašyti vidaus, ypač migracijos metu, ir šios Loons retai registruojama daug toliau į pietus, nei tikėtasi, įskaitant Šiaurės Afrikoje, Centrinėje Meksikos ir Mongolijos.

Vocalizacijos:

Šie paukščiai turi gilų balsą, į kurį įeina šiek tiek muzikinis kroakojantis duetas, vingiuojantys skambučiai, karštas šurmulys ir gilus ūžesys ar grummingas vokalizavimas. Jauni loonai taip pat turi pamėgti skambučius, kuriuos jie naudoja, kad suvoktų suaugusiuosius.

Elgesys:

Raudonojo uoslės paprastai yra vienišos, tačiau žiemos metu migracijos metu ar tinkamose vietose jie gali sudaryti pulkus. Jų trajektorija yra tiesi ir tiesiogiai su giliai sparnų dūžių, ir jie rodo savitą kuprotas ar sulenktas profilį skrydžio su abiem jų kojos ir kaklai kabančios, nors jie dažnai perkelti savo sprandą aukštyn ir žemyn, o plaukioja.

Šie paukščiai yra nepatogūs ir nepatogūs ant žemės, bet yra judrių nardytojų, kurie gali nusileisti iki 90 pėdų giliai, siekdami grobio. Jie dažnai laikosi savo sąskaitų šiek tiek pakreipę, ir jie gali pakilti tiesiai iš vandens paviršiaus arba, jei reikia, iš žemės, be "kilimo ir tūpimo tako" ruožo, kad padidėtų skrydžio greitis.

Dauginimas:

Šie loons yra monogaminiai ir sudaro ilgalaikes obligacijas, kurios gali reikšti, kad poravimas yra gyvybingas. "Pragaro" pasirodymai apima panardinimą sąskaitoje į vandenį, taip pat trumpus skubaus šokių ir nardymo šalia potencialių partnerių. Po poravimosi, abu partneriai dirba kartu statyti seklių Sunkiai lizdą arba žemas piliakalnis žolės, samanos, šlapias augmenijos ir purvo, ir ji gali būti išklotos prabangiau medžiagų ar keletą plunksnų. Viename poskiepyje yra 1-3 ovalo formos kiaušiniai, kurie svyruoja nuo alyvmedžio iki gilio įdegio, yra susmulkinti arba šiek tiek raukšlėti su tamsesniais atspalviais.

Abu tėvai dalijasi inkubavimo pareigomis 25-28 dienomis, o prekocialiniai viščiukai palieka lizdą per persodinimo dieną. Jie gali maitinti save, bet patinamieji paukščiai tiekia lengvą maistą ir nuolatines rekomendacijas, o jei viščiukams gresia pavojus, tėvai gali atkreipti dėmesį, kad atgaivintų plėšrikus.

Jauni paukščiai atlieka pirmąjį skrydį, kai jie yra 50-60 dienų amžiaus. Dėl ilgo pasirūpinimo laikotarpiu susipynusios poros tik padidins vieną pateles per metus, tačiau, jei lizdas nepasileidžia sezono pradžioje, jie gali pradėti naują jauniklį naujoje lizdų vietoje.

"Red Throated Loons" pritraukimas:

Tai nėra paukščiai, bet gali atsirasti netikėtose vietose su tinkamu atvira vandeniu, ypač pervežant. Bibito išsaugojimas ir sveika vandens augalų populiacija yra labai svarbūs norint, kad raudonos kalbos lankai jaustųsi patogūs.

IÅ¡saugojimas:

Nors šie lūžiai nėra laikomi gresia arba gresia pavojus, tam tikros populiacijos mažėja, nes Arkties regionai vystosi pramoniniam naudojimui, o vietinės grėsmės klasifikacija gali skirtis. Naftos išsiliejimas ir tarša, sukelianti toksišką biologinį sustiprinimą, taip pat kelia grėsmę raudoniems uodegams, o žiauniniai tinklai ir neatsakingi žvejybos būdai gali smarkiai nukentėti nuo šių lynų, ypač jų žiemos laikotarpiu.

Panašūs paukščiai:

  • Juodakaklis Loon (Gavia arctica)
  • Pacific Loon (Gavia pacifica)
  • Raudonojo kaklo gervė (Podiceps grisegena)
Nuotrauka - Raudonojo uosis grobuonys - veisiantys lapai © Jason Crotty
Nuotrauka - Raudonojo uosis Loon - nesukelianti plumutas © Don Henise

Vaizdo Instrukcijos: .

Palikti Komentarą