Suaugęs aštrus sidabrinis vanagas sėdi po vonios

Vienas iš labiausiai paplitęs kieme varpų - aštrus skudurėlyje esantis vanagas - judrusis plėšikas, kuris maitina mažus paukščius, tokius kaip žiupsneliai ir žvirblius.

Dažnas vardas

Sharp-Shinned Hawk, Sharpie

Mokslinis vardas

Accipiter striatus

IÅ¡vaizda

  • Billas: Trumpas ir iÅ¡lenktas su mažu geltonu smegenimis
  • Dydis: 9-13 colių ilgio su 23 colių sparnais, labai plonos kojos
  • Spalvos: Å viesi ir tamsiai pilka, mėlyna-pilka, balta, rusva raudona, ruda
  • Ženklai: Lytiniai santykiai yra panaÅ¡Å«s. Galva ir nugara yra vidutinės arba tamsiai pilkos spalvos, balta krÅ«tinė stora gumbais su raudonais raudonais arba rudais dryžiais, ilga kvadrato formos uodega turi tamsesnės pilkos horizontalios juostelės ir plona balta juostelė ant galo. Suaugusiesiems yra raudonos akys, tuo tarpu jauniklių paukščiai turi geltoną akis ir silpną baltą juostą iÅ¡ilgai antakio.

Maistas:

Maži paukščiai, maži žinduoliai

Habitat ir migracija

"Sharp-shined" vanagai yra įprasti miškingose ​​vietovėse ir atviromose žemumose visose Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietų ir Vakarų Kanadoje, Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje. Šiaurės paukščių populiacijos migruos į pietus, tačiau ištisus metus gali būti ištisos rytinės Jakio, Vajomingo, Kolorado, Montano, Pajūrio Aidaho, Šiaurės Kalifornijos, Vašingtono ir Oregono kalnų akys.

Vocalizacijos

"Hawks" iš dalies remiasi "slaptu", kad sugautų jų grobį, o garsai yra reti. Aštriai pasislėpę varliai skambina griežta "kee-kee-kee" arba "kik-kik-kik" signalizacija, kai gresia pavojus.

Elgesys

Kaip ir kiti grobio paukščiai, aštriuosiuose skruzdėsiuose užplūsta jų teritorija, kad galėtų rasti grobį. Jie gali patekti į žemę po paukščių, pelių ar kitų mažų žinduolių paėmimo ir gali likti ant žemės kelias minutes po maitinimo. Jie bus sumuštiniai tose vietose, kuriose yra geras matomumas, kad būtų galima nustatyti maitinimosi vietas, o dažnai trumpi, arti skrydžiai per krūmus ar tankus šepetėlius, kad būtų lengviau sugauti mažus paukščius.

Ilgi uodegos ir suapvalinti sparnai su aštriais skudurėmis suteikia jiems puikią manevringumą per tankus šepečius ir medžius, siekdami grobio.

Reprodukcija

Moteriški aštrūs šikšnosparniai statina platformos lizdą ir per metus išaugina tris-penkias jauniklius. Kiaušinius reikia inkubuoti 30-35 paras, o jaunesni paukščiai lieka lizde dar 25-27 dienas.

Tiek vyriški, tiek moteriški paukščiai maitins ir užkels mazdynes.

Nepilnamečių aštrūs varpai gali būti identifikuojami pagal jų geltonąsias akis, daugiau rusvos spalvos, o ne raudonos ant krūtinės ir jų nepatyrimą medžiojant.

"Sharp-Shinned Hawks" pritraukimas

Kadangi aštrių šikšnosparnių kiaušiniai maitina mažesnius paukščius, jie traukia į kiemus, kuriuose tiekiamos žvirblių, balandžių ir kitų mažų paukščių. Jei srovės zonos yra matomos iš oro, dažniausiai lankytojai dažniausiai susiduria su vanagomis. Daugelis paukščių paukščių nori imtis priemonių, kad būtų apsaugoti kieme nuo tvorų, o ne leisti jiems maitintis lengvai.

Panašūs paukščiai

  • Cooper's Hawk (Accipiter cooperii)
  • Merlin (Falco columbarius)
  • Raudonasis palaidotas Hawkas (Buteo jamaicensis)
  • Raudonojo peties Hawk (Buteo linitas)

Vaizdo Instrukcijos: KIBS: Sharp-shinned Hawk.

Palikti Komentarą