Steller's Sea-Eagle

Viena didžiausių pasaulio raptorių, Stellerio jūros erelis gali sverti iki 20 svarų. Pavadinta po vokiečių natūralistui Georgui Stelleriui, šie galingi raptoriai yra nuostabūs, ir kiekvienas birderis turėtų sužinoti daugiau apie tai, kaip juos apsaugoti.

Dažnas vardas: Steller's Sea-Eagle, Steller's Sea Eagle, Ramiojo vandenyno erelis, baltuosius pečių erelis, pūkuota jūros erelis, didysis erelis

Mokslinis vardas: Haliaeetus pelagicus (anksčiau Aquila pelagic, Faico leucopterus ir Thallasoaetus pelagicus)

IÅ¡vaizda

  • Billas: Masyvi, stipriai užsikimÅ¡usi, ryÅ¡kiai geltonai su geltonais smegenimis ir gipsu, kurie taip pat pabrėžia didelį dydį
  • Dydis: 35-40 colių ilgio su 75-90 colių sparnų lazda, plačios iÅ¡sikiÅ¡usios sparnelės, didelė galva
  • Spalvos: Balta, geltona, juodai ruda
  • Ženklai: Lytiniai santykiai yra panaÅ¡Å«s, nors moterys yra žymiai didesnės ir sunkesnės sąskaitos. Galva yra juodai rudos spalvos, balta drožlė ant karÅ«nos ir nosies bei mažas baltos dėmės ant kaktos. Geltonos akys yra apsuptos mėsingos geltonosios akies žiedu. KÅ«nas juodai rudas, ant pečių - ryÅ¡kus baltas pleistras. Å is baltos spalvos pleistras matomas tiek virÅ¡aus, tiek po skrydžio sparnų, o ryÅ¡kioje Å¡viesoje gali bÅ«ti, kad sparnai atrodytų siauri arba nesubalansuoti. Tamsiai morfinio lapelio variacijoje trÅ«ksta baltų pečių. Skrendant sparnai taip pat rodo svarbius pirÅ¡tus pirÅ¡tais. Kojos yra plunksnos su baltomis spalvomis, o kojos yra geltonos ir juodos spalvos. KliÅ«tės formos uodega ir gniuždomieji dangteliai yra balti.
    Eaglets padengiami baltais, bet, kaip jie subrendę, nepilnamečiai paukščiai vystosi tamsesni, vienodai rudos-juodos plunksnos. Nepilnamečių paukščiai mato didelį smėlį į sparnus ir ploną tamsią juostą ant uodegos galo. Jaunesni paukščiai taip pat turi mažesnes, brangiausias sąskaitas. Nepilnamečiai paukščiai nesulaukia pilno suaugusio plunksnų iki ketverių metų amžiaus.

Maistas: Žuvys, vandens paukščiai, dideli paukščiai, žinduoliai, carrion (Žiūrėk: mėsėdis)

Habitat ir migracija

Manoma, kad šie ereliai yra ledyniniai liekanos, išsivysčiusios ledo amžiaus laikotarpiais ir specialiai pritaikytos šioms ekstremalioms sąlygoms. Jie teikia pirmenybę uolingoms pakrančių buveinėms, taip pat yra randamos išilgai didžiųjų upių, kuriose yra skardinių briaunų ir brandžių medžių.

Žiemą jie taip pat gali būti randami netoli pakrantės lagūnų arba tose vietose, kuriose neršia žuvys.

Stellerio jūros ereliai yra daugiamečiai gyventojai Kamčatkos pusiasalyje rytinėje Rusijoje, taip pat palei Rusijos pakrantę į vakarus nuo pusiasalio. Vasaros veisimo sezono metu jie išplito šiek tiek toliau į Ramiojo vandenyno pakrantę. Žiemą kai kurie iš šių raptorių migruoja tiek į pietus kaip Korėjos pakrantė ir Hokaido pakrantėje, Japonijoje. Migracijos mastas gali labai skirtis priklausomai nuo aprūpinimo maistu ir žiemos ledo aprėpties.

Vagrantų pastebėjimai yra retai, nes šie raptoriai nekeičia didelių atstumų, tačiau kartais jie įrašomi taip pat į rytus kaip Aliaska ir toli į pietus, kaip Taivanas.

Vocalizacijos

Šie ereliai yra išskirtinai vokalūs raptorams ir turi ryklę, rupus žievės skambučius, kurie skamba labai panašiai kaip įprasti kepiniai. Jų pikis yra didesnis, nei būtų galima tikėtis iš jų dydžio paukščio, ir jie dažnai skamba tuo metu, kai kovoja prieš maistą arba tiesiog plaukioja.

Elgesys

Šie raptoriai naudoja tiek sprogstančius skrydžius, tiek maitinamuosius skrydžius, ir jie gali būti gana judri ore. Jie yra dienos ir medžioti per dieną, arba nardymas iš ešerio, kad pasiimtų grobį su savo galingomis talonomis, ar kitaip didėjantis, kad surastų kitą maitinimą.

Jie gali net išsidėstyti sekliame vandenyje ir pasiimti žuvų sąskaitas, o jie dažnai pavogs iš kitų erelių ar kopas.

"Steller" jūros ereliai paprastai yra vieništieji ir reikalauja didelių teritorijų, kad palaikytų jų medžioklės įpročius. Tačiau žiemą jie rinksis į bendruomenes po šalia turtingų maisto šaltinių, tokių kaip žuvų nerštavietės ar retai atviro vandens telkiniai. Jie maitinant gali netgi jungtis prie mišrių pulkų su aukso ereliais ir baltažiedžiais ereliais.

Reprodukcija

Tai yra monogaminiai paukščiai, kurie po susierzinto skrydžio sudaro pora obligacijų. Abu suaugusieji dirba kartu, kad sukurtume didžiulę, didelių gabaritų šakų ir šakų lizdą, o tą pačią lizdą galima pakartotinai naudoti daugelį metų. Kai kurios poros pastatys daugybę lizdų viena ar kita, bet tik vieną lizdą galima naudoti viščiukams auginti. Lizdai paprastai yra 50-150 pėdų aukštyje virš žemės, išdėstyti akmenyje arba pasibaigus brandaus medžio viršuje.

Kiaušiniai yra žalsvai balti. Kiekviename jauniklyje yra 1-3 kiaušiniai, nors tai yra retas, tačiau nenuoseklias išgyventi daugiau nei viename paukštėje. Inkubacija trunka 40-45 paras, o po altrijinių erelių liuko abu tėvai ir toliau rūpinasi jaunais paukščiais 10-12 savaičių, kol jie gali palikti savo medžiojamąsias vietas. Kiekvienais metais iškeliamas tik vienas pateles.

Stellerio jūros ereliai pradeda veisti, kol jie ne jaunesni kaip penkeri metai.

Steller's Sea-Eagles pritraukimas

Šie dideli, galingi raptoriai nėra paukščiai, tačiau jie lengvai apsilankys vietovėse, kuriose daug gaudyklių, ypač lašišų ir upėtakių. Apsaugoti buveines yra labai svarbu pritraukti šiuos raptorius, taip pat apsaugoti patvirtintas lizdus.

IÅ¡saugojimas

Nepaisant jų galingų apykaklių plėšrūnų padėties, Stellerio jūros ereliai vis dar yra pažeidžiami dėl skirtingų grėsmių.Vandens tarša ir pernelyg intensyvi žvejyba naikina svarbiausius maisto atsargas, o kirtimo operacijose dažnai pašalinami medžiai, kurie reikalingi lizdams ar medžioklės ešerėms. Kai šie paukščiai maitina kiaules, jie yra apsinuodiję švinu. Kai kuriose vietovėse juos persekioja kailio sulaikytojai, nes ereliai retkarčiais gali sunaikinti spąstus. Dėl šių grėsmių, santykinai riboto diapazono ir mažo gyventojų skaičiaus, Stellerio jūros ereliai yra išvardyti kaip globaliai pažeidžiami. Nors jie yra išvardyti kaip nacionalinis lobis Japonijoje ir yra saugomi pagal įvairias įstatymų skirtingose ​​šalyse, griežtos apsaugos priemonės yra būtinos siekiant užtikrinti jų išlikimą.

Panašūs paukščiai

  • Plikas erelis (Haliaeetus leucocephalus)
  • Baltasis eÅ¡eras (Haliaeetus albicilla)

Vaizdo Instrukcijos: Steller's Sea Eagle.

Palikti Komentarą