Laukinė Turkija

Vienas iš didžiausių medžiojamųjų paukščių, laukinių kalakutų yra tik Šiaurės Amerikoje, bet jo prijaukinti pusbroliai yra susipažinę visame pasaulyje. Taigi populiari medžioklė, kai kažkada buvo netoli išnykimo, kruopštus valdymas turi laukinių kalakutų populiaciją, klestinčią šiandien ir netgi išplėtė paukščių asortimentą už jo istorines ribas.

Dažnas vardas: Laukinė Turkija, Turkija, Gobleris
Mokslinis vardas: Meleagris gallopavo
Mokslinė šeima: Phasianidae

IÅ¡vaizda ir identifikacija

Laukiniai kalakutai yra aiškus ir iškart atpažįstamas paukštis, o netgi nesuskaičiuojantys paukščiai gali lengvai atpažinti šias paukščius. Tačiau žinant pagrindinius lauko ženklus, skirtus rūšiai, mergaitėms gali padėti sužinoti daugiau apie laukinius kalakutus ir kaip juos tinkamai identifikuoti.

  • Billas: Trumpa ir stora, blyÅ¡ki, su raudonu odos užsklanda (snood) virÅ¡uje
  • Dydis: 35-50 colių ilgio su 55 cm spintelėmis, apvaliu kÅ«nu, ilgomis kojomis, ilgu kaklu
  • Spalvos: Rožinė, mėlyna, raudona, balta, ruda, bufetinė, pilka, juoda, žydra
  • Ženklai: Vyrai turi plikasis galvą, o kaklas yra padengtas storu raudonu lazda. KÅ«nas yra pilkÅ¡vai juodos spalvos, o Å¡viesios spalvos gleamoje yra gera Å¡viesa, su baltomis kliÅ«timis ant pirminių plunksnų. Skirtingas uodegos ventiliatorius yra tamsiai rudos ir juodos spalvos, su kiekvienu uodegos plunksniu užkimÅ¡tos akivaizdžios galinės juostos, o vyrams - ilgas tamsiosios krÅ«tinės plunksnos. Moterys yra mažesnės su mažesniu spindesiu dažymu, mažesniu uodega ir mažesniais kaklo vatais. Paprastai patelėms trÅ«ksta krÅ«tinės "brolių" plunksnų, nors kai kuriose vyresnio amžiaus viÅ¡tos yra nedidelės barzdos. Abu lyčiai, kojos ir kojos yra blyÅ¡kios, o akys tamsios. Priklausomai nuo paukščio nuotaikos ir emocijų galva gali keisti spalvą nuo Å¡viesiai baltos arba rausvos iki Å¡viesesnės raudonos arba Å¡viesiai mėlynos. Nepilnamečiai paukščiai yra panaÅ¡Å«s į suaugusius, tačiau jie yra mažiau rafinuoti ir mažesni.

Maistas, dieta ir mityba

Laukiniai kalakutai valgo įvairius maisto produktus, įskaitant vabzdžius, varles, driežus, vaisius, grūdus, sėklas ir riešutus. Šie visažniški paukščiai gali subraižyti žemę, kad atskleistų maistą ir sunaikintų maistą tiesiai iš skirtingų augalų.

Habitat ir migracija

Laukiniai kalakutai yra gana paplitę visose žemyninėse Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Centrinėje Meksikoje, tačiau yra retų dideliuose Rocky Mountains ir dykumų srityse, taip pat ekstremaliose Šiaurės Minesotoje, Šiaurės Dakotoje ir Montane.

Apskritai šie paukščiai paplitę rytinėse jų teritorijos dalyse. Kalakutai mėgsta atvirą mišką ir kaimo buveines su riešutmedžiais ir krūmais. Laukiniai kalakutai neišeina, bet gali būti nešvarūs, ypač žiemą, atsižvelgiant į vietos maisto prieinamumą.

Vocalizacijos

Labiausiai skiriamasis laukinių kalakutų raginimas yra greitas "vytinimasis", kuriuo vyksta pavasarinis veislynas. Kiti vyriškos ir moteriškos skambučiai turi "cluck" ir "yelp" skambučius, kuriuose rodomi įspėjimai apie judėjimą arba lizdą.

Elgesys

Laukiniai kalakutai yra gyvi paukščiai ir gyvena vidutinio ir didžiojo paukščių pulke su vienu vyraujančiu vyrišku "tom" ir iki 20 ar daugiau moterų "viščiukų". Paukščiai puikiai išgirsta ir regiuoja ir yra galingi lakūnai. Jie ganėdavo beveik nuolat ant žemės, bet naktį sėdėjo medžiams. Per veisimosi sezoną vyrai stumia ir parodo plataus masto plunksnus, skirtus lūpų ritualams, ir naudoja panašų elgesį per metus, kad būtų rodomas dominavimas ar agresija, ypač kai yra kelios vyrų.

Reprodukcija

Vyriški laukiniai kalakutai yra poligaminiai ir tais pačiais metais susimaišys su keliais višnais. Vištos inkuliuoja vieną 8-18 kiaušinių perėjimą į žemės gniužulį didelėje žolėje arba maždaug 27 dienų paslėpdamos krūmus ar krūmus.

Kiaušiniai yra kreminės baltos spalvos ar geltonumo spalvos, o viename gale gali būti supjaustyti rudi ar raudoni taškai. Po perinti skirtų paukščių patelės į maistą vedamos moterys, o jauni paukščiai greitai išmoko pašarų. Tarp jaunų paukščių moterys vadinamos jennies, o vyrus - jakes.

Pritraukimas laukinių kalakutų

Laukiniai kalakutai yra dideli medžiokliniai paukščiai, kuriuos mažai bijo dauguma plėšrūnų. Jie bus pritraukti kaimo vietovėse su ąžuolais ir šveitimo šepečiu, kurie gali užtikrinti saugų žemės dangą. Paukščiai gali pasiūlyti susmulkintą kukurūzą ir kitus grūdus kaip papildomą maistą ir galėti pritraukti netoliese esančius laukinius kalakutus su dirbtiniais kalakutienos skambučiais. Tačiau kiemuose, kieme, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad laukiniai kalakutai gali būti agresyvūs ir turėti didelį apetitą, ir jie ne visada yra laukiami apgyvendintose vietovėse. Kai kuriose valstijose taip pat yra įstatymų, draudžiančių pašarinius kalakutus, nes tokie veiksmai gali apsunkinti reguliuojamą medžioklės sezoną.

IÅ¡saugojimas

Laukiniai kalakutai nelaikomi grėsmingais arba nykstančiais, o reguliuojami medžioklės sezonai padėjo užtikrinti stabilumą daugelyje vietovių. Kai kuriose bendruomenėse laukiniai kalakutai laikomi nepatogumais, nes gali išsivystyti didelių paukščių pulkai, o paukščiai gali sugadinti turtą, nes jie yra pašarai. Tokiais atvejais valdžios institucijos gali stengtis paukščius perkelti arba išmesti, jei reikia. Norint padėti laukinių kalakutų klestėjimui, jų laukinėse buveinėse būtina išsaugoti tinkamus maitinimo šaltinius ir pasodinimo vietas.

Panašūs paukščiai

  • Turkijos Turkija (Meleagris ocellata)
  • Didžioji Prairie-viÅ¡tiena (Tympanuchus Cupido)
  • Blue Grouse (Dendragapus obscurus)
  • Žiedinis kaklo pienas (Phasianus colchicus)
  • Indijos varpeliai (Pavo cristatus)

Vaizdo Instrukcijos: Diena su manimi | Turkija 2016 | 1 dalis | godaLucy.

Palikti Komentarą