geltonas bellied-sapsucker-male.jpg

Šiaurės Amerikoje labiausiai paplitęs sapsukeris yra geltonai sūpuoklis, kuris yra svarbi ekosistemos dalis, ir daugelis kitų rūšių remiasi skylėmis, kuriomis grūdami gyvūnai, įskaitant daugybę kitų paukščių, kolumbijų, šikšnosparnių ir varliagyvių.

Dažnas vardas: Geltonasis Sapsukeris, Sapsukeris, ispaninis dzenis, paprastas sapsukas

Mokslinis vardas: Sphyrapicus varius (retkarčiais Picus varius)

Mokslinė šeima: Picidae

IÅ¡vaizda:

  • Billas: Storas, storas, tiesus, juodas
  • Dydis: 8-9 colių ilgio su 16-18 colių sparnu, ilgi sparneliai, giliai krÅ«tinė, Å¡akos uodega
  • Spalvos: Raudona, juoda, balta, geltona, ruda, Å¡velni, pilka
  • Ženklai: Dimorfinės rÅ«Å¡ys. Vyrams juodai baltas dryžuotas veidas su raudonu kakiu ir karÅ«nu, taip pat raudonoji kaklas su storu juodu kraÅ¡tu. VirÅ¡utinės dalys yra uždraustos juodos ir baltos spalvos, su tamsesniais, mažiau pažymėtais sparnais, kuriuose yra vienas ryÅ¡kus baltas pleistras, pradedamas nuo peties ir iÅ¡tiesęs sparną. Tas lėktuvas taip pat drąsiai matomas skrydžio virÅ¡utinėje dalyje. Sumušė yra baltos spalvos, juodos uodegos baltos spalvos uždraudimas ant centrinių plunksnų. Å akelės yra blyÅ¡kesnės ir rausvos, juodos ir baltos spalvos, tačiau gali pasirodyti pilkÅ¡vos spalvos, naudojant geltoną purvą. Sunkiausi žymenys yra ant Å¡onų, o geltonos spalvos intensyvumas ir apimtis skiriasi. Moterys yra panaÅ¡ios į vyriÅ¡kus, bet ant nugaros jos gali bÅ«ti Å¡velnus. MoteriÅ¡ka kaklas yra baltos, o karÅ«na gali bÅ«ti stipresnė nei vyrų. Abi lyties akys tamsios, o kojos ir kojos yra pilkai juodos.
    Nepilnamečiai yra panašūs į suaugusiuosius, bet mažiau drąsiai pažymėti, jie neturi raudonos ir mažiau aiškiai pažymėti ant veido. Galvos ir nugaros apačioje matosi blizgantis rudas plovimas, o juodosios gerklės sienos gali būti arba nėra neišsamios.
    Rūšys yra monotoniškas.

Maistas: Sap, vabzdžiai, vaisiai, uogos, riešutai, pumpurai, sėklos (Žiūrėk: visur)

Buveinė ir migracija:

Šie migruojantys dygsniai renkasi palyginti atvirus miškus ar miško kraštus, dažniausiai randami lapuočių ar mišrių lapuočių ir spygliuočių miškuose. Mielesni miškai, tokie kaip klevas, beržas, alksnis, drebulys ir hikoras, dažniausiai būna parkuose, soduose, soduose ir kieme, kur galima rasti subrendusių medžių.

Geltonai bellied Sapsucker vasaros veisimo diapazonas tęsiasi nuo rytų Aliaskos per borealinius miškai Kanados į Niufaundlandas ir Labradoras ir Nova Scotia, taip pat į pietus į rytus Šiaurės Dakota, Minesota, Viskonsinas, viršutiniame pusiasalyje Mičigano ir visoje Naujojoje Anglijoje. Žiemą paukščiai perkelia į rytines ir pietines Jungtines Amerikos Valstijas iš rytų Masačusetso ir Konektikuto į Kentukis, Pietų Misūris, Oklahoma ir Teksasas. Žiemos diapazonas tęsiasi visoje Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje tiek į pietus, kaip Panama, o šios dančias taip pat žiemoja Karibuose.

Vagranto stebėjimai reguliariai registruojami daug toliau į vakarus nuo laukiamo lauko, ypač per krentančio migraciją ir visą žiemą. Labai retai pasitaiko Islandijoje, Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Vocalizacijos:

Nors šie dantiliukai paprastai yra tylūs, jie turi nosies mewing arba kaklo skambesį, kuris gali būti trumpas arba gali būti ištrauktas su nedideliu svyravimu pabaigoje. Bumble modelis yra nereguliarus ir trunka 4-6 sekundes. Geltonai bellied sapsuckers bus būgnas ant metalo paviršių, pavyzdžiui, ženklai, latakai arba ventiliacijos, siekiant padidinti rezonansą ir plačiau paskelbti savo teritorijoje.

Elgesys:

Šie dygsniai paprastai būna vieniši arba gali būti laikomi poromis per veisimosi sezoną. Nors pašarus, jie gręžimo dviejų tipų skylių į tinkamus medžius - mažas, giliau apskritai skylės arba platesnius stačiakampius skyles. Jie gina šiuos šulinius iš kitų dugnų ir humbučių, ir dirbs, kad išlaikytų didesnius skylės, kad išlaikytų skardines. Maitinant, jie išsiplauti prie šulinių arba gali pašarų ant žemės, kad skruzdėlės ar vanagai vabzdžiai iš oro. Skrendant, jų giliai sparno smūgiai sukuria banguojančią, besiplečiančią skrydžio trajektoriją.

Dauginimas:

Tai yra monogaminiai paukščiai, kurie po trumpos pamėgimo prilygsta būgnų duetams ir persekiojantiems būsimus partnerius aplink medžius. Pora dirbs kartu per 7-10 dienų, kad iškastų lizdus, ​​dažniausiai 6-60 pėdų aukštyje virš žemės.

Neskelbiama medžiaga, nors kai kurie medienos drožlės iš kasybos gali likti ertmėje, kai yra išdėstyti kiaušiniai. Lizdų ertmės gali būti pakartotinai naudojamos keletą metų, jei jos išlieka tinkamos būklės.

Baltieji kiaušiniai yra ovalo formos arba elipsės formos, o kiekvienam broliui yra 4-7 kiaušiniai. Abu tėvai dalijasi inkubavimo pareigomis 12-13 dienų, o po to, kai abiejų tėvų perinti, maitina altriją jauną 25-30 dienų. Po to, kai jaunieji dygsniai gali palikti lizdą, abu tėvai moko juos apie sapsakingą.

Geltonai bellied sapsuckers hibridizuos su raudonuosiuose sapsuckers ir raudonų krūtinėlių sapsuckers, kai rūšių "diapazonai sutampa, ir tinkamai identifikuoti palikuonis gali būti sunku ar neįmanoma, nes panašumus tarp apvaizda rūšių.

Pritraukimas geltonukių Sapsukerių:

Šie paukščiai lengvai pateks į dribsnius palankesnes užpakalines sritis su brandžiausiomis medelėmis, kur jos bus maitinamos suetiškuose maitintuvuose arba galėsite pagaminti iš kolibrių tiektuvų.Šie sapsukeriai taip pat turi saldųjį dantį ir gali valgyti želė, arba juos sužavėti saldus virtuvės gabalėliai, tokie kaip bituliai spurgų ar slapukų.

IÅ¡saugojimas:

Šie paukščiai nelaikomi grėsmėmis ar nykstančiais pavojais, tačiau kartais jie persekiojami dėl įsitikinimų, kad jų šuliniai gali sugadinti medžius. Nors tiesa, kad gali smogti intensyviai išgręžti medis, tai yra retas atvejis, kuris paprastai nerekomenduoja. Daugelyje vietovių šių dančilių populiacija plečiasi dėl padidėjusio antrojo augimo miško su pranašesniais medžių tipais.

Panašūs paukščiai:

  • Williamson's Sapsucker (Sphyrapicus thyroideus)
  • Raudonas namas Sapsukas (Sphyrapicus nuchalis)
  • Raudona krÅ«tinė Sapsuker (Sphyrapicus ruber)
  • Nubian Woodpecker (Campethera nubica)
  • Kardinolas Woodpecker (Dendropicos fuscescens)
  • Didžiosios rÅ«Å¡ies medelynas (Dendrocopos major)
Nuotrauka - geltona berniukas Sapsukeris - vyras © Edas Schneideras
Nuotrauka - geltonasis bėgantis sapsukeris - moterys © Gerry

Nuotrauka - geltonasis Sapsukas - nepilnametis © Fyn Kynd

Vaizdo Instrukcijos: .

Palikti Komentarą